вже колись думали

саме це я і думав, таких програм купа написана і вами і нами, чи в відкритому коді. але думаю що важливо мати відео як то сканується, щоб бачити з чого зіскановано.max писав:Позначки на деревах мож робити зі стрічок з органіки яка за короткий час (паро місяців) зігниє і стане лісом (головне шоб їх не поїли корови чи зайці).
Реєстрацію кп мож робити нашою прогою для смарфона, яка буде сканувати баркод надрукований на позначці і реєструвати взяття КП. Здалека баркод не зіскануєш. Щоб його не фоткали на фотік і потім не перескановували зфоткане зображення - мож ще додати валідацію по координатам і компасу.
А з чого ти вирішив що смартфони заборонені для фотознімки КП через якість? Суть в тому що треба зняти з нього картку пам'яті (привіт іфон) і здати. а ще на ній окрім фото неповинно нічого бути (привіт андроїд). Звісно є геморний шлях підключення телефону по шнурку чи віфі і переливання. Але ніхто не буде опрацьовувати ваш смартфон тоді коли ви його здали. Є поняття якоїсь черги і т.п. Здав флешку - отримав флешку. Був на етапі ЧУ в зазеркальє. Так там флешка здається прямо на фініші, в конверт і запечатується. І в іншому вигляді аніж опечатаний конверт (ще й конверти спеціально замовлять, хоча вони і копійки коштують) воно на обробку в штаб поступити не може. Майстрів фотошопа я вже бачив. Просто майсти фігові. А є хороші. І ніхто не хоче розбиратись в тому оригінал чи ні. Приїхав на фініш - здав картку пам'яті з фотками і тільки фотками КП.max писав:Це до того - що можливо не сьогодні, але вже точно завтра сматфон може сприйматись більш серйозно як засіб для фіксації КП. І зараз про це говорити якраз час, щоб завтра вже мати рішення.