Розмикач маси

Вибір, встановлення, обслуговування
Аватар користувача
AM
Повідомлень: 2438
З нами з: 19 серпня 2009, 01:51
Ім'я: Андрій
Авто: УАЗ 469 (Стрємітєльний :))

Re: Розмикач маси

Повідомлення AM » 08 березня 2012, 21:43

myshketer писав:На уаз-клубе ведется обсуждение, есть один нюанс, при котором эта штука может не сработать - КЗ

Як правильно там зазначили
это же не автомат защиты, а дистанционный выключатель массы.

Воно треба для інших цілей - наприклад витік пального, щоб запобігти іскрі від електроприладів

Аватар користувача
M.lviv
Повідомлень: 93
З нами з: 22 грудня 2011, 22:43
Ім'я: михайло
Авто: ВАЗ-2121 / уаз 469

Re: Розмикач маси

Повідомлення M.lviv » 08 березня 2012, 22:04

nick2121 писав:
M.lviv писав:
nick2121 писав: але за останніх півроку 5 разів довелось ту кнопку повертати і клацати, поки не з'явився контакт. причому помирає чітко коли вмикаєш стартер.

дістань собі це http://youtu.be/uhVN2EzK0SI і не мороч голову повертанням кнопок . вроді такесаме я бачив на крані (маз) коли батько приїзджав на ньому додому. :)

Дійсно, конструкція (зовні) така сама, але мій "циліндр" не такий високий як на відео, тобто інша модель вимикача. Мій, здається, ВК318Б-02, а той великий - ВБ404.

я сьогодні спеціально дивився на масу, добре потер дротяною щіткою і знайшов значок СССР 50а 24в. 50а , а робить хотьбишо. О колись робили.... не то шо тепер.... :)

Аватар користувача
Volodymyr
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Засновник Клубу «Львів 4×4»
Повідомлень: 6934
З нами з: 28 серпня 2002, 16:56
Ім'я: Володимир
Авто: Toyota Land Cruiser 60 (HJ60LG-KW•1982), 33x12.5xR15
Звідки: Ukraine, Lviv
Контактна інформація:

Re: Розмикач маси

Повідомлення Volodymyr » 08 березня 2012, 22:42

Тепер теж нормально роблять, тільки ціна відповідна.
[О]=TOYOTA=[О] ランドクルーザー

Аватар користувача
bobikus
Повідомлень: 271
З нами з: 17 квітня 2011, 11:08
Ім'я: Орест
Авто: 469
Звідки: Київ

Re: Розмикач маси

Повідомлення bobikus » 17 березня 2012, 19:04

AM писав:
myshketer писав:На уаз-клубе ведется обсуждение, есть один нюанс, при котором эта штука может не сработать - КЗ

Як правильно там зазначили
это же не автомат защиты, а дистанционный выключатель массы.

Воно треба для інших цілей - наприклад витік пального, щоб запобігти іскрі від електроприладів
Так в тому то і справа, що при КЗ напруга падає і ти не зможеш знеструмити бортову мережу, для відімкнення цього реле потрібно напругу мінімум у 5-10 вольт, яких може і не бути, адже в той же час напруга може впасти під утворюванням дуги в зоні з парами пального. Тобто реле працює тоді коли не потрібне і не працює коли потрібне найбільше. Раджу обдумати.

Аватар користувача
AM
Повідомлень: 2438
З нами з: 19 серпня 2009, 01:51
Ім'я: Андрій
Авто: УАЗ 469 (Стрємітєльний :))

Re: Розмикач маси

Повідомлення AM » 17 березня 2012, 19:14

bobikus писав: Так в тому то і справа, що при КЗ напруга падає і ти не зможеш знеструмити бортову мережу, для відімкнення цього реле потрібно напругу мінімум у 5-10 вольт, яких може і не бути, адже в той же час напруга може впасти під утворюванням дуги в зоні з парами пального. Тобто реле працює тоді коли не потрібне і не працює коли потрібне найбільше. Раджу обдумати.

Не розумію чому не можна цього зробити. Як на мене (я не електрик) - це звичайний вимикач. Є Вкл., є Викл. І як я розумію - коли натискаєш Викл ланцюжок просто розривається. Принаймні в мене так було і коли треба було :!: воно спрацювало.

Аватар користувача
bobikus
Повідомлень: 271
З нами з: 17 квітня 2011, 11:08
Ім'я: Орест
Авто: 469
Звідки: Київ

Re: Розмикач маси

Повідомлення bobikus » 17 березня 2012, 19:28

AM писав:
bobikus писав: Так в тому то і справа, що при КЗ напруга падає і ти не зможеш знеструмити бортову мережу, для відімкнення цього реле потрібно напругу мінімум у 5-10 вольт, яких може і не бути, адже в той же час напруга може впасти під утворюванням дуги в зоні з парами пального. Тобто реле працює тоді коли не потрібне і не працює коли потрібне найбільше. Раджу обдумати.

Не розумію чому не можна цього зробити. Як на мене (я не електрик) - це звичайний вимикач. Є Вкл., є Викл. І як я розумію - коли натискаєш Викл ланцюжок просто розривається. Принаймні в мене так було і коли треба було :!: воно спрацювало.


Ні, той, який пропонується за лінком (згаданий Андрієм) не механічного керування а електричного - подаєш струм, він вмикається, подаєш струм - вимикається. Подаєш невідповідний струм - не вимикається. Не при всіх проблемних ситуаціях є потрібний для його вимикання струм. Тобто при падінні напруги або КЗ тиснеш на кнопку а вона не спрацьовує.Тому і застерігаю, з таким не жартувати.

Аватар користувача
AM
Повідомлень: 2438
З нами з: 19 серпня 2009, 01:51
Ім'я: Андрій
Авто: УАЗ 469 (Стрємітєльний :))

Re: Розмикач маси

Повідомлення AM » 17 березня 2012, 19:57

bobikus писав:Ні, той, який пропонується за лінком (згаданий Андрієм) не механічного керування а електричного - подаєш струм, він вмикається, подаєш струм - вимикається. Подаєш невідповідний струм - не вимикається. Не при всіх проблемних ситуаціях є потрібний для його вимикання струм. Тобто при падінні напруги або КЗ тиснеш на кнопку а вона не спрацьовує.Тому і застерігаю, з таким не жартувати.

А, ясно. Не розчіхлився одразу.

Аватар користувача
Alex_L
Повідомлень: 607
З нами з: 17 червня 2008, 21:31
Ім'я: Олександр
Авто: Колись був ARO 10.4, Daihatsu ROCKY F75 2.8TD, BMW 315 E21
Звідки: Львів

Re: Розмикач маси

Повідомлення Alex_L » 18 березня 2012, 12:41

А тупо поставити акумку від упса через діод (щоб заряжався, але в мережу струм не віддавав) слабо? В мене так колись магнітола і сигналка підключені були. Можна не від упса, на радіобазарі є гелеві акумки 12в 2А/г, коштують копійки. Якщо комусь незрозуміло як підключати - потім намалюю.

Аватар користувача
AM
Повідомлень: 2438
З нами з: 19 серпня 2009, 01:51
Ім'я: Андрій
Авто: УАЗ 469 (Стрємітєльний :))

Re: Розмикач маси

Повідомлення AM » 18 березня 2012, 20:48

Alex_L писав:А тупо поставити акумку від упса через діод (щоб заряжався, але в мережу струм не віддавав) слабо? В мене так колись магнітола і сигналка підключені були. Можна не від упса, на радіобазарі є гелеві акумки 12в 2А/г, коштують копійки. Якщо комусь незрозуміло як підключати - потім намалюю.

Не те, щоб не зрозуміло як його підключати (хоч і це теж :), мої знання в електриці ти вже міг оцінити ;) ), але більше не зрозуміло чому це вимикач маси?

Аватар користувача
Alex_L
Повідомлень: 607
З нами з: 17 червня 2008, 21:31
Ім'я: Олександр
Авто: Колись був ARO 10.4, Daihatsu ROCKY F75 2.8TD, BMW 315 E21
Звідки: Львів

Re: Розмикач маси

Повідомлення Alex_L » 18 березня 2012, 22:35

На який полюс поставиш - то і буде замикати/розмикати. Поставиш на масу - буде вимикач маси ;)
Просто для тих кому флажок неподобається є варіант підключення і повноцінної роботи такого пристрою.
Абиж струм витримав

Аватар користувача
nick2121
Повідомлень: 586
З нами з: 15 травня 2006, 21:30
Ім'я: Микола
Авто: УАЗ 3164
Звідки: Львів, Україна

Re: Розмикач маси

Повідомлення nick2121 » 20 березня 2012, 08:30

M.lviv писав:СССР 50а 24в. 50а , а робить хотьбишо. О колись робили.... не то шо тепер.... :)

Не можна було хвалити... Погана прикмета ;) Ось і в тебе поламався, а ти не зізнаєшся :lol:
І твоя машина практично у стоковому стані... а в людей купа додаткових споживачів навішано... та й струм дизеляку крутанути побільше буде ніж ВАЗовський 1.6.
Так що такі вимикачі категорично НЕ РЕКОМЕНДУЮ.

Аватар користувача
M.lviv
Повідомлень: 93
З нами з: 22 грудня 2011, 22:43
Ім'я: михайло
Авто: ВАЗ-2121 / уаз 469

Re: Розмикач маси

Повідомлення M.lviv » 20 березня 2012, 15:33

Ні Микола, незовсім так, бо коли горить і кнопка не защолкує добре, це різні речі. Розумієш, в тебе новий підгорів, а в мене старий як грубо кажучи за царя гороха :) напевно стертя фіксатор за купу літ. Тому я но тобі і сказав, а не всім, бо посуті виход з ладу не контактний, а механічний, роки беруть своє. ;)

Аватар користувача
nick2121
Повідомлень: 586
З нами з: 15 травня 2006, 21:30
Ім'я: Микола
Авто: УАЗ 3164
Звідки: Львів, Україна

Re: Розмикач маси

Повідомлення nick2121 » 20 березня 2012, 19:43

M.lviv писав:кнопка не защолкує добре

ну так і в мене з кнопкою проблема. Добре, закінчуємо флудити... Спробую щось американське від катера, але не в цьому місяці.

Аватар користувача
M.lviv
Повідомлень: 93
З нами з: 22 грудня 2011, 22:43
Ім'я: михайло
Авто: ВАЗ-2121 / уаз 469

Re: Розмикач маси

Повідомлення M.lviv » 21 березня 2012, 11:29

Розмикач маси успішно відремонтований. Фотки виложу як тільки доберусь до компютера ;) причина проста, в механізм котрий фіксуе кнопку, з роками набилось пилюки .

Аватар користувача
автобат
Повідомлень: 4390
З нами з: 24 січня 2008, 18:30
Ім'я: Занін Сергійко Миколайкович
Авто: Mitsubishi L 200 на звіско Буцефал
Звідки: Львів
Контактна інформація:

Re: Розмикач маси

Повідомлення автобат » 21 березня 2012, 17:09

Мухайло, а я не розумію, як 24вольтовий розмикач виключае 12 вольтову систему. Як це?
Умейте пить, умейте жить и все от жизни брать. Ведь все равно, друзья мои придется помирать


Повернутись до “Лебідки”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей